Az OFF-Biennále Budapest nyilatkozata

Az OFF-Biennále két projekttel és egy kiadvánnyal vesz részt a documenta fifteen-en, és tagja a lumbung interlokal nevű nemzetközi hálózatnak. Az egyik projekt, egy hosszú távú együttműködés a berlini ERIAC-kal (European Roma Institute for Arts and Culture), amely egy roma kortárs művészeti múzeum, egy „RomaMoMA” lehetőségének vagy lehetetlenségének kérdését teszi fel kortárs műalkotások és projektek által.

HELYSZÍNI JELENTÉS KASSELBŐL, A documenta fifteen HELYSZÍNÉRŐL

Felkerült Sead KAZANXHIU albán származású képzőművész alkotása a kasseli Fridericianum falára.

Az óriási fészekinstallációk a társadalmunk peremére szorult kultúrákról folytatott párbeszéd metaforáiként szolgálnak.

Németh Ilona: Úszó kertek

Németh Ilona Úszó kertek (2011) projektjének új, kasseli verzója a Fulda folyón lebegő Gyógyító és Jövő kertek koncepciójára épül és a What Ifs and Why Nots projekt részekent mutatkozik be.

A documenta fifteen hirlevelében közzétett felhívással olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik a documenta ideje alatt, 100 napig gondozzák a kerteket.

Péli Tamás: Születés

Péli Tamás Születés című festményét tavaly nyáron mutatták be először a nagyközönségnek a Budapesti Történeti Múzeumban a harmadik OFF-BIennálé Budapest keretében. Sok ember elhivatott munkájának köszönhetően a festmény története folytatódik – és most egy igazi nagy dobás előtt áll!

Az OFF a documenta fifteen-en

Az idén június és szeptember között, a németországi Kasselben sorra kerülő documenta 2022-es kiadását (documenta fifteen) megformáló úgynevezett „nemzetközi lumbung” kezdőcsapatába kapott meghívást az OFF.

Legbefolyásosabb Magyar Nők 2021-ben

Büszkén jelentjük be hogy az Art Review prominens ‘Power 100’ listáján elfoglalt helye után, Somogyi Hajnalka, mint az OFF Biennale alapítója és társkurátora, a Forbes ‘A Legbefolyásosabb Magyar Nők’ 2021-es listájára is felkerült.

Documenta Fifteen: Off-Biennále

Nincs annál jelentősebb kortárs művészeti kiállítás, mint a documenta, amit világszerte a legrangosabb kulturális eseményként tartanak számon.