Programok

Artist talk: Arvid&Marie és Thomas Grogan

A BÜRO imaginaire és a Francia Intézet közös programja

Esemény

05.15 19:00

online esemény

Angol nyelven / in English

Támogató: Francia Intézet

Az OFF-Biennále Budapest keretében megvalósuló MENÜ imaginaire projekt több francia illetőségű, a design és a képzőművészet határterületén aktív alkotó munkáját is bemutatja: az Arvid&Marie művészpáros, valamint Thomas Grogan és alkotótársainak figyelme is az életünket átható és folyamatosan formáló új technológiák és azok társadalmi hatásának kutatására irányul.

Mindkét projekt középpontjában két, egymással eltérő érdekekkel rendelkező entitás áll. A Thomas Grogan és alkotótársai által létrehozott Tuda Syuda (“huza-vona”) egy spekulatív terraformáló platform, amin két mesterséges intelligencia rendszer, a Séf és a Mezőgazdász közötti „beszélgetés” zajlik. Ez a hipotetikus rendszer olyan jövőbeli beszélgetéseket, egyeztetéseket és tárgyalási folyamatokat szimulál, amelyek termelők és az ételt a fogyasztók elé táró szakácsok között történhetnek a jövőben. 

Bár a különféle gépek egyre nagyobb önállósággal bírnak és egyre fontosabb szerepet játszanak a mindennapjainkban, társadalmunkban mégsem ismerjük el őket egyenlő félként. A holland-francia Arvid&Marie művészpáros S.A.M. (Szimbiotikus Autonóm Masina) című műve egy önrendelkezésre képes gép. Az automatizált, kisléptékű élelmiszer termelési egységként működő, japán kristálygombát és kombucha-t “foglalkoztató” robot egy fermentált üdítőitalt állít elő.

A program során a művészek bemutatják alkotói gyakorlatukat, korábbi és jelenlegi projektjeiket, különös tekintettel a MENÜ imaginaire kiállítás keretében látható műveikre.

Kapcsolódó programok:

14:00| 04.23
MENÜ imaginaire