11.02- 11.03
Esemény

SZERETFÖLD

filmvetítés

Helyszín: ART+ CINEMA
1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.

A 2014-ben Kelet-Európában kitört háború következtében több mint másfél millió ember hagyta el otthonát. A katonai sorozások elől a lakosság egy része a szomszédos országokba menekült. A befogadó országokban különböző szociális-kulturális programokat dolgoztak ki a menekültek számára. A programok megvalósítására máig nem került sor. Egyetlen kivétellel.

Magyarországon egy vidéki menedékszállóra fiatal szociális munkás érkezik. Célja, hogy a menekültek közreműködésével megvalósítson egy különleges kulturális programot. Anna lesz az, aki elmeséli Szeretföld történetét, mely történet Iancu Laura hasonló című regényének feldolgozása. A menekültek előadásában megelevenedik Szeretföld, a képzelt, ugyanakkor nagyon is valóságos világ, amely világ a háborúnak egy szűk közösségre gyakorolt hatásáról mesél. A történet sokáig kilátástalannak látszik, végül azonban a hiten, a szereteten és az áldozathozatalon keresztül mégiscsak mutatkozik valamiféle transzcendens remény, amelyre minden embernek szüksége van, mesében és valóságban egyaránt.

Szervező intézmény: SzeretFilm Stúdió Egyesület

További információk: www.szeretfilm.hu

Külön köszönet: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Máltai Szeretetszolgálat, Eurofamily Kft, Művészetek Háza Veszprém, Hangvilla, Interword Webközpont, Erdős Miklós, Pókecz Attila, Gazsi Attila, Markovszky György, Szabó András, Szabó Katalin, Kukoda Nándor, Szabó Zoltán, Szelestey P. Attila, Sz.Koncz István, Kalocsai Zsolt, Vaitz Klára, Erőss Pál

Részt vevő kurátorok:

Szervezők: Buvári Tamás filmrendező, a Szeretföld alkotói stábja, Turós-Máté Kinga a SzeretFilm Stúdió Egyesület elnöke

Kapcsolódó programok:

SZERETFÖLD, közönségtalálkozó - 11.02 1:00