Esemény

2015.05.29 (2:00)
Káva Kulturális Műhely / MU Színház

Résztvevői Útkereső workshop a Káva Műhellyel a részvételi színházról

A félnapos workshop célja, hogy feltérképezze a résztvevők véleményét, gondolkodását az alkotással, mint kommunikációval kapcsolatban, valamint érzékenyíteni a jelenlévőket az általános emberi, társadalmi problémákra.

A Káva Kulturális Műhely fél napos (5 órás) workshopjának fókuszában a részvételiség és a közös gondolkodás áll. A Káva színészei olyan színházi formákkal, és metodikával ismertetik meg a workshop résztvevőit, amelyek elsajátításával az alkotók és a művészet-közvetítők (is) kreatívabban, bátrabban nyithatnak közönségük felé. A félnapos workshop célja, hogy feltérképezze a résztvevők véleményét, gondolkodását az alkotással, mint kommunikációval kapcsolatban, valamint érzékenyíteni a jelenlévőket az általános emberi, társadalmi problémákra. A középpontba helyezett tartalmakat egy alkotás függvényében, illetve a néző/közönség megszólításának reményében vizsgáljuk.

A célok megvalósításában nincs olyan recept, ami minden egyes alkotóra igaz lehet. A közös gondolkodás, véleménycsere után viheti el minden egyes résztvevő az egyénre szabott hasznot, hogy ő hogyan csinálná, hozzá melyik metódus áll közelebb, mi az, ami őt továbblendíti közönsége és közössége felé. Nincs egy érvényes út, elágazások vannak.

A Káva Színház résztvevő színházi előadásaival – mely gyerekeket, fiatalokat, felnőtteket egyaránt megszólít – aktív szerepet vállal a társadalom formálásában, a közönségépítésben, a közösségi párbeszéd megteremtésében. Mindezt a színház eszközével teszi. A résztvevő színházi előadások a nézőt/résztvevőt helyezik a középpontba. A színház szerepe, hogy olyan drámai helyzeteket mutasson meg, amelyek mellett nem lehet elmenni, amikről beszélni kell, amelyek arra ösztönöznek, hogy a résztvevő elmondja a véleményét.