Esemény

2015.05.07- 2015.05.28
Pagony kerthelyiség

„Májusfa" művészetpedagógiai workshop és köztéri kiállítás a Moebius Rajziskolával

Komoróczky Tamás és a Moebius Rajziskola az OFF-Biennále Budapesthez kapcsolódó, kollektív együttműködés keretén belül megvalósítható művészeti workshopja („Májusfa”) és ehhez kapcsolódó szabadtéri kiállítás a Pagony kertben május folyamán. A foglalkozások nyitott szemléletű, szabad szellemben zajlanak; a vezető tanárok (Korodi Luca és Gajzágó Donáta) hangsúlyt fektetnek a többnyire középiskolás korú növendékek kreatív képzelőerőt ösztönző és bátor, egyszerű anyaghasználaton működő képzésére.

Workshop és kiállítás, köztéri akciók és performanszok


A programok időpontjai:

Vajdai Vilmos & TÁP Színház: május 7. 19.00

Cosa Polska zenekar koncertje: május 14. 19.00

Ritkán látható, kísérleti filmek – Lódi Csaba vetítése: május 21. 20.00

Kistamás László és a Moebius rajziskola Eat Art programja: május 28. 18.00

Komoróczky Tamás és a Moebius Rajziskola az OFF-Biennále Budapesthez kapcsolódó, kollektív együttműködés keretén belül megvalósítható művészeti workshopja („Májusfa”) és ehhez kapcsolódó szabadtéri kiállítás a Pagony kertben május folyamán.

A foglalkozások nyitott szemléletű, szabad szellemben zajlanak; a vezető tanárok (Korodi Luca és Gajzágó Donáta) hangsúlyt fektetnek a többnyire középiskolás korú növendékek kreatív képzelőerőt ösztönző és bátor, egyszerű anyaghasználaton működő képzésére.

Tematikának a “májusfa” témáját vetettük fel. A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma, az ifjúság tavaszi szokásainak Európa-szerte ismert szimbolikus kelléke. A mi esetünkben frappáns szerkezeti keretet biztosíthatna a workshop ideje alatt közösen végiggondolt altémáknak (szabadság, együttérzés, szolidaritás, empátia, egyenlőség). Természetesen nem szándékozunk semmiféle primer didaktikát ráerőltetni a projektre, ennél sokkal fontosabb a közösen kialakított objekt, “absztrakt szobor” végső esztétikai megjelenése, a készítési folyamat végiggondolása, megélése és elemzése.

Az egyes építési alkalmakat néhány, különféle mini eseménnyel színesítenénk, mint például Vajdai Vilmos és a TÁP színház alkalmi performansza, a Cosa Polska együttes koncertje, vagy Kistamás László vegán konyhája.

A workshopban résztvevő művészek: a Moebius Rajziskola növendékei

Workshop vezető tanárok: Korodi Luca képzőművész, Gajzágó Donáta képzőművész, Komoróczky Tamás képzőművész

Projektmenedzser:
Komoróczky Tamás képzőművész
06303708334
toyotomi444@yahoo.com

Szervező intézmény:
Moebius rajziskola
https://www.facebook.com/pages/Moebius-Rajziskola/122681411126329?fref=ts

További információ:
www.moebiusrajziskola.hu
https://www.facebook.com/pages/Moebius-Rajziskola/122681411126329?fref=ts
https://www.facebook.com/Pagony1/info?tab=overview