Esemény

2015.05.02 (2:00)
LOFFICE, Rendezvényterem

BETON workshop 2015 záróeseménye: városi séta és projekt-prezentáció

A BETON csapat az OFF-Biennále Budapest idején egy városi séta és egy nyilvános PechaKucha délután keretében mutatja be az elkészült alkotásokat, útba ejtve a BETON workshop régebbi köztérhackjeit is.

VÁROSI SÉTA:

Találkozási pont: a Design Terminál épülete előtt
1051 Budapest, Erzsébet tér 13.
Időpont: május 2. 11.00-14.00

A városi séta egy helyszíni prezentáció, ahol a workshop hallgatói bemutatják köztéri beavatkozásaikat az érdeklődőknek.

PROJEKT-PREZENTÁCIÓ:
Helyszín: LOFFICE
1051 Budapest, Hercegprímás u. 11.
Időpont: május 2. 17.00-20.00

Az OFF-Biennále Budapestre készített, a délelőtti városi sétán látott köztéri beavatkozások koncepciójának és kivitelezésének bemutatása.

A S’39 Hybrid Design Manufacture szervezésében idén ötödik alkalommal megvalósuló BETON workshop május 2-i, városi sétából és projekt-prezentációból álló záró eseménye a workshopon résztvevők féléves munkáját mutatja be.

A S’39 designcsoport és a Budapesti Műszaki Egyetem 2011 óta ismétlődő közös BETON kurzusán idén egy olyan program valósul meg, amely során a hallgatók egy adott városi terület vagy társadalmi csoport valós igényeire reagálnak a saját eszközeikkel, azaz a betonnal.

A 2013-as BETON workshophoz hasonlóan a résztvevők adminisztratív akadályokat és félelmet nem ismerve végeznek köztéri beavatkozásokat Budapest belvárosában: okos és cuki betonillesztékkel járda- és vakolathibákat javítanak ki, vakok és gyengénlátók számára is megtapasztalhatóvá teszik a street art műfaját, sorozatban megrongált oszlopokat és köztéri padokat „gyógyítanak meg”.

A BETON csapat az OFF-Biennále Budapest idején egy városi séta és egy nyilvános PechaKucha délután keretében mutatja be az elkészült alkotásokat, útba ejtve a BETON workshop régebbi köztérhackjeit is.

Szervező intézmény: S’39 Hybrid Design Manufacture a Visegrádi Alap támogatásával.
Támogatók: Bosch, Design Terminál, BME, Doka, Fischer, Mapei, Duna-Dráva Cement Kft., MC-Bauchemie.

További információ:
https://www.facebook.com/betonworkshop?fref=ts
http://betonworkshop.hu/
http://szovetseg39.hu/

Résztvevő művészek:
a 2015-ös BETON workshop résztvevői: diákok MKE / BME / NYME / MOME /BKF) és már végzett hallgatók, valamint a projektek konzulensei.