Esemény

2015.04.30- 2015.05.31
Igor Budapest Metropol Factory Space

Under Development

​Shandor Hassan egy helyspecifikus és folyamatosan bővülő installációt épít a Sztregova utcában, egy kelenföldi ipari telephelyen. A művész anyagokat gyűjt a helyszínről és Budapest más ipari környezetéből. Az installációt egyrészt a lomtalanítás inspirálta, másrészt az anyagok természete. A folyamatban lévő mű environmentként, installációként és peformance-ként jelenik majd meg a közönség számára: mint – akció – art work – in progress.

Shandor Hassan egy helyspecifikus és folyamatosan bővülő installációt épít a Sztregova utcában, egy kelenföldi ipari telephelyen. A művész anyagokat gyűjt a helyszínről és Budapest más ipari környezetéből. Az installációt egyrészt a lomtalanítás inspirálta, másrészt az anyagok természete. A folyamatban lévő mű environmentként, installációként és peformance-ként jelenik majd meg a közönség számára: mint – akció – art work – in progress.

További információ:
Shandor Hassan Los Angeles-ben, Californiában született, a University of New Mexico egyetemen tanult fotográfiát: fotográfus, installációművész és bútortervező. Brooklynban él és dolgozik. Munkái középpontjában a városi táj áll, talált tárgyakból épít konstrukciókat elhagyatott helyeken. A városi tájat bemutató fotografikus művei Jersey City-ről, Brooklynról, Budapestről és Isztambulról kimerítő utazások a külvárosokban – az urbánus Amerikai Egyesült Államok. 2009-től számos kiállításon, projektben és rezidenciaprogramon vett részt Budapesten, ahol Fulbright ösztöndíjat kapott fotográfiai munkáival.

Shandor Hassan dizájn és építészeti projektekben is részt vett és együttműködött más művészekkel, többek között a kísérleti építésszel, Lebbeus Woods-zal. Művei középpontjában az urbanizmus és a kortárs építészet művészethez kötődő, új elképzelései állnak különféle médiumok felhasználásával