Esemény Használd a fejed!

2015.04.24- 2015.05.14
Rombusz Terasz

Tűz a múzeumban

Az OFF-Biennále Budapest teljes időtartama alatt folyamatosan életben tartott tűz a Biennále szimbolikus közösség- és közönségkovácsoló projektje. A szakmai közeg és a közönség soraiból önként jelentkezők tartják életben, mindenki egyaránt felelős érte, hogy a tűz ki ne aludjon.

Az OFF-Biennále Budapest teljes időtartama alatt folyamatosan életben tartott tűz a Biennále szimbolikus közösség- és közönségkovácsoló projektje.  A szakmai közeg és a közönség soraiból önként jelentkezők tartják életben, mindenki egyaránt felelős érte, hogy a tűz ki ne aludjon.

A Tűz a Múzeumban akció tüzét a 21. nap után eloltottuk. Egyrészt néhány lakó az önkormányzatnál tiltakozást kezdeményezett, és nem kívántuk az akciónkkal maximálisan rokonszenvező Rombusz Teraszt nehéz helyzetbe hozni. Másrészt az utóbbi időben elfogytak a tűzőrzők, egyre több lett a betöltetlen lyuk az őrzésben.
A kialudt tűz és a helyszín az OFF-Biennále ideje alatt szabadon megtekinthető. A megmaradt jó minőségű tűzifát rászorulóknak juttatjuk.

Köszönjük a legalább 125 őrnek, és elnézést kérünk attól a 35 személytől, akik későbbi időpontra jelentkeztek tűzőrzésre.

Kérjük, hogy amennyiben megosztható képpel, vagy szöveggel rendelkeztek a tűzőrzésről, juttassátok el a tuzorzes@gmail.com címre.

 

A Használd a fejed! keretében.

További információ:
Felhívás – Őrizz Velünk!, artmagazin.hu, 2015. április 24.
Kürti Emese: Képzőművészet – Termékeny konfliktusok – Tűz a múzeumban – Sugár János egyéni kiállítása. Magyar Narancs, 2009. Nr. 12. (március 19.)
Sugár János: Tűz a múzeumban. 2009. február 19. — 2009. április 11. Platán Galéria