2015.04.24- 2015.05.31
1065 Budapest, Nagymező u. 54-56.

Planking Projekt

​Egy női alak, kezét szorosan a testéhez szorítva, merev testtel, arccal lefelé fordulva fekszik egy kanapé háttámláján. A plankingelő ember szélsőségesen exhibicionista magatartásával ejti zavarba a nézőt. Sérülékenységét fokozandó a legkülönösebb helyszíneket választja ki akciója terepeként.

Egy női alak, kezét szorosan a testéhez szorítva, merev testtel, arccal lefelé fordulva fekszik egy kanapé háttámláján.

Az arccal jobbára lefele forduló, kezeit merev testéhez szorító alak a mozdulatlanságával és elszigeteltségével provokálja a közönségét. A planking a civil ellenállás játékos kifejezése, melyet több millióan űznek világszerte. Egyszerre segélykérés és elutasítás, figyelemfelkeltés és passzivitás;

A plankingelő ember szélsőségesen exhibicionista magatartásával ejti zavarba a nézőt. Sérülékenységét fokozandó a legkülönösebb helyszíneket választja ki akciója terepeként.

A planking a koncentrált semmittevés egy formája, azonban egyben egy virtuális közösséghez kapcsolodás eszköze is. Akcióját a plankingelő saját maga, vagy valamely ismerőse dokumentálja, majd az internet segítségével megosztja a világgal, ezáltal az egyetemes folklór részévé teszi.

Szervezők, Támogatók: Horváth Művészeti AlapítványDeák Erika GalériaSzűcs Attila