Kiállítás

2015.05.20- 2015.06.24
Horizont Galéria

OFFsetting

Az OFFSETTING egy médiumok és műfajok – a festészet, az ofszetnyomtatás, a film, a fotográfia – határterületein tett utazás. Kristóf Gábor a hagyományos festészet határait térképezi fel és lépi át egyben a képalkotás aktuális körülményeit, sajátosságait tematizálva.

Nyitva tartás: május 20.– június 24. K-P: 14:00-20:00; SZo: 12:00-18:00

Megnyitó időpontja: május 20. 19:00

Kristóf Gábor a  Horizont Galéria nyitókiállításán bemutatott egyedi táblaképeit az ofszetnyomtatás egyes fázisainak kimerevítésével hozza létre. Több százezer nyomat (például napilapok, könyvek, plakátok) elkészülésének melléktermékeként jönnek létre azok a funkcióvesztett, selejt nyomólemezek és köpenyek, melyeket eredeti közegükből a művészeti szférába átemelve mutat be. Nyomdai környezetben talált tárgyakat és látványokat sűrít képekké, művészeti gyakorlatát ily módon sokkal inkább a kisajátítás, mint a klasszikus festészeti hozzáállás jellemzi.

A kiállítás főszereplője a kép, amely különböző műfajok és megjelenési formák között vándorol, változtatja küllemét, értékét és hozzáférhetőségének fokát. Kristóf Gábor legfrissebb munkái azonban nem arról a közhelyről beszélnek, miszerint egyre több kép vesz minket körül, hanem arra hívják fel a figyelmet, hogy a világról szerzett tudásunkat meghatározó képgyáripar mögött van még mire rácsodálkoznunk.

Szervező intézmény: Horizont Galéria

További információ:
www.horizontgaleria.hu
kristofgabor.hu