Esemény

2015.04.26 (2:00)
Nyíregyháza, Dózsa György út.

Nem rendeltetésszerű használat

"A projekt célja, hogy pozícionáljam a lakóhelyem a kortárs képzőművészet platformján, s aktivitásra serkentsem azokat, akik érzik ennek szükségességét. Ezért Nyíregyháza közterületén befalazok egy pendrive-ot a helyi művészeti életről szóló információkkal, melyre az érdeklődők rácsatlakozhatnak és módosíthatják a tartalmát."

“A projekt célja, hogy pozícionáljam a lakóhelyem a kortárs képzőművészet platformján, s aktivitásra serkentsem azokat, akik érzik ennek szükségességét. Ezért Nyíregyháza közterületén befalazok egy pendrive-ot a helyi művészeti életről szóló információkkal, melyre az érdeklődők rácsatlakozhatnak és módosíthatják a tartalmát.

Úgy vélem, Nyíregyháza nincs rajta a kortárs képzőművészet térképén. A projektben arra teszek kísérletet, hogy pozícionáljam a lakóhelyem, s aktivitásra serkentsem azokat, akik értik ezt a problémát és szükségesnek találják, hogy változtassunk rajta.

Ezért Nyíregyháza közterületén befalazok egy pendrive-ot úgy, hogy a csatlakozó része jól hozzáférhető legyen, s egy közönséges kábellel csatlakoztatható legyen táblagéphez vagy laptophoz. A pendrive-ra olyan információkat töltök fel, melyek a helyi képzőművészet reprezentációját kínálják. Ez a kezdeti tartalom a projekt során folyamatosan változik, ahogy az érdeklődők rácsatlakoznak, és az ott talált adatokat módosítják, letörlik, újakat töltenek fel vagy kicserélik más fájlokra. Mindezt rendszeres időközönként ellenőrzöm és naplózom az erre az alkalomra létrehozott facebook-esemény oldalán.”(Szabó Attila)