Kiállítás

2015.05.15- 2015.06.04
Latarka Galéria

Mentés másként

A kiállítás aktuális kultúrpolitikai körülményeket vizsgál, retrofuturisztikus képeken keresztül. A bunker vagy óvóhely a benne ideiglenesen vagy tartósan élők védelmét látja el háború vagy természeti katasztrófa idején. Szűk terei, mérsékelt komfortja, a természetes fény hiánya és más, hasonló tulajdonságai miatt kellemetlen közeg, még akkor is, ha az adott körülmények között a biztonságot, a túlélést jelenti.

Megnyitó időpontja: május 14. 19.00

A kiállítás aktuális kultúrpolitikai körülményeket vizsgál, retrofuturisztikus képeken keresztül.

A bunker vagy óvóhely a benne ideiglenesen vagy tartósan élők védelmét látja el háború vagy természeti katasztrófa idején. Szűk terei, mérsékelt komfortja, a természetes fény hiánya és más, hasonló tulajdonságai miatt kellemetlen közeg, még akkor is, ha az adott körülmények között a biztonságot, a túlélést jelenti.

A bunker ugyanakkor a legkülönbözőbb társadalmi rétegeket hozza össze a kényszerűség zászlaja alatt. Az óvóhelyen rendkívüli csoporthierarchia alakul ki, amelynek két szabályozója az agresszió és az emberség, a túlélési ösztön és a könyörület. Csak szélsőséges körülmények között kerülnek használatba a bunkerek nyomasztó odúi, az életet átmenekítő kapszulák. Ha a körülmények optimalizálódnak, gyorsan megfeledkezünk róluk. A  kiállítás az aktuális kultúrpolitikai kényszerhelyzeteket, abszurd döntéseket, korlátaink meghaladását, a mások által állított korlátok megkérdőjelezését tematizálja. 


Szervező intézmény: Latarka Galéria
További információ:
Huszti János (1975, Esztergom) Esztergomban él és dolgozik.
http://www.partizan.hu/hu/muveszek/lista-nev1.html
Szalay Péter (1981, Pécs) Budapesten él és dolgozik.
http://szalaysculpt.blogspot.hu/