Esemény


LUMEN

Klorofill-est: A New York-i független kortárs művészeti szcéna

​A Klorofill-est folyamán a látogatók szubjektív szemszögekből ismerkedhetnek meg a new york-i független kortárs művészeti szcénával. Vécsei Júlia képzőművész New York Spot zine-je kerül bemutatásra, Annie Fischer író, kutató és Kelly Cannon művészettörténész beszélget független könyvesboltokról, kiállítóhelyekről, a zenét pedig Johnny Drama és dj Suhaid szolgáltatja.

A Klorofill-est folyamán a látogatók szubjektív szemszögekből ismerkedhetnek meg a new york-i független kortárs művészeti szcénával. Vécsei Júlia képzőművész New York Spot zine-je kerül bemutatásra, Annie Fischer író, kutató és Kelly Cannon művészettörténész beszélget független könyvesboltokról, kiállítóhelyekről, a zenét pedig Johnny Drama és dj Suhaid szolgáltatja.

Vécsei Júlia képzőművész New York Spot zine-jébe kapunk betekintést, amely a tavalyi new york-i művészeti ösztöndíja alatt készült. Az alkotó New York könyvesboltjait és kortársművészeti helyszíneit próbálta feltérképezni. A kiadvány a független, non-profit, művészek által működtetett helyekre koncentrál.

Az első Spot 2008-ban jelent meg a prágai szcénát bemutatva a Klorofill kiadásában. Mindegyik kiadvány teljesen szubjektív hangvételű. Az eseményen megtalálható lesz minden korábbi Klorofill kiadvány is, zine-ek és képeslapszettek egyaránt.

A zenét dj Suhaid és dj Bodoo szolgáltatja.

Annie Fischer, Fulbright ösztöndíjas, kreatív írás. (1981, Missouri) Kansas City-ben él és dolgozik  www.annie-fischer.com
Kelly Cannon Fulbright ösztöndíjas, művészettörténész (1988, Miami) New Yorkban él és dolgozik
dj Bodoo, Pécsen és Budapesten él és dolgozik. / http://www.mixcloud.com/djbodoo/ , https://soundcloud.com/bodoo
dj Suhaid, Budapesten él és dolgozik. / https://www.facebook.com/djsuhaid?fref=ts
Vécsei Júlia, képzőművész, kiadó (Klorofill) és szervező. (1976, Budapest) Budapesten él és dolgozik juliavecsei.tumblr.com
Klorofill független kiadó (Budapest), profilja művészeti zine-ek kiadása / https://www.facebook.com/klorofill.zines

Szervező intézmény: Klorofill
Támogatók: Visegrad Fund, Triangle Arts Association, OFF-Biennále Budapest