Esemény

2015.05.22- 2015.05.23
Anker't

Fierce in Eastern-Europe

​Az egyestés projekt felszabadult kritikának veti alá a klasszikus nemi és nemzeti sztereotípiákat egy film segítségével, amely 2014 nyarán készült Ms. Pepper Pepperrel, a portlandi (USA) származású drag queen-nel, azaz transzvesztitával.

Az egyestés projekt felszabadult kritikának veti alá a klasszikus nemi és nemzeti sztereotípiákat egy film segítségével, amely 2014 nyarán készült Ms. Pepper Pepperrel, a portlandi (USA) származású drag queen-nel, azaz transzvesztitával.

A chemnitz-i MS Beat művészeti fesztiválon forgatott Fierce in Eastern Europe című rövidfilm Pepper performanszain keresztül kalauzolja el a nézőt a chemnitz-i és a budapesti éjszakába. A film Pepper világába nyújt trip-szerű betekintést, amely a kelet-európaiság és a klasszikus gender-szerepek kritikájában csapong. A film világa a bemutató után – az estét megkoronázó buli felvezetéseként – kilép a résztvevők fizikai valóságába is Sissy Strapon performansza révén, amely nem más, mint a bullying (zaklatás) jelenségét kiherélő, nyelvtanórával vegyített drag show (más neműnek öltözés).