Esemény

2015.05.10- 2015.05.17
Sulyok Miklós lakásétterme

Étel és Kép, eat-art mesterkurzus

Az első Eat Art Mesterkurzus, Magyarország első lakáséttermében, ahol a tervezett 1 nap alatt az elméleti előadásokat performance-ok és főzés kísérik majd, s az elkészült ételekből a közönség is kap kóstolót.

Ebéd, uzsonna, workshop, előadások, főzés, performanszok

Időpont: május 10. 10.00-16.00, május 17. 10.00-16.00

Előzetes bejelentkezés szükséges: Az Eat Art mesterkurzusra az eatart.off@gmail.com címen lehet regisztrálni. Az első alkalom: “Ételek és Képek” május 10-én lesz, így arra május 8-ig, a második alkalom: “Ételek és Emlékezés/Hagyomány” pedig május 17-én lesz arra május 15-ig lehet jelentkezni. Van belépődíj.

Az első Eat Art Mesterkurzus, Magyarország első lakáséttermében, ahol a tervezett 1 nap alatt az elméleti előadásokat performance-ok és főzés kísérik majd, s az elkészült ételekből a közönség is  kap kóstolót.

A lakásétterem jelenség eredetileg Kubából származik, ahol az emberek a kubai forradalom után a bezárt éttermek helyett elkezdtek otthon főzni egymásnak. Magyarországon az elsőt Sulyok Miklós nyitotta meg 2007-ben a Bródy Sándor utcában. Kifejezetten úgy alakította ki a helyet, hogy az a főzés minden aspektusát meg tudja mutatni, akár egy színházban, és úgy váljon láthatóvá a folyamat, mint egy előadás, illetve annál több: mint egy esemény.

Szervezők: Fajgerné Dudás Andrea, Szabó Eszter Ágnes