Esemény

2015.05.16 (2:00)
3300 Eger, Hibay Károly u. 4.

Egri képtelenségi rekordkísérlet

A happening a klasszikus rekordkísérletek sémájára épül és célja, hogy az egri lakosokat a körülményekhez mérten, minél nagyobb számban motiválja interakcióra.

"A happening a klasszikus rekordkísérletek sémájára épül és célja, hogy az egri lakosokat a körülményekhez mérten, minél nagyobb számban motiválja interakcióra.

A képtelenségi rekord felállításban a megszokottól eltérően, nem egy személy nagy számban-sorozatban, vagy több személy, akár tömeg egy idejű sikeres, tehát valamire képes tevékenysége játszik döntő szerepet, hanem a képtelenség, mint standard kiindulópont. A képtelenség, tehát a sikertelen próbálkozások összessége, eredményezi az egri lakosság determinált közreműködésével a rekordot.

Matematikai alapon a projekt sikerességére irányuló magabiztos felvetés cáfolható, de figyelembe véve a város lakosságának a számát, a projekt bukásának a lehetősége az „antifeladat” látszólagos prímérsége ellenére mégis kizárható.

A rekordkísérlet felállítása során a résztvevőknek egy általam egy mozdulattal összegyűrt A/4-es, szimpla fénymásoló papírgalacsin másolatát kell elkészíteniük egy ugyanolyan A/4-es lapból szintén egy mozdulattal.

A papírgalacsin, kellően egyszerű, művészietlen ám tartalmilag, összetett ahhoz, hogy ennek a reprodukciós feladatnak a tárgyává válhasson."

Vályi Péter