Esemény Kiállítás

2015.04.25- 2015.05.08
Mazart Gallery

[é.sz. 41° k.h. 93°]

​A kiállítás Goldin + Senneby, Céline Condorelli, Igor Krenz és Kazimir Malevich műveit mutatja be. A négy mű egy négy másik művész (Arturas Bumsteinas, Robert Rumas, Michał Libera and Daniel Muzyczuk) által előadott operában kibontakozva tárja fel önmagát.

A kiállítás Goldin + Senneby, Céline Condorelli, Igor Krenz és Kazimir Malevich műveit mutatja be. A négy mű egy négy másik művész (Arturas Bumsteinas, Robert Rumas, Michał Libera and Daniel Muzyczuk) által előadott operában kibontakozva tárja fel önmagát.

A kiállítás négy műből áll, amelyek túlmutatnak önmagukon.  Két alkotás a művészeti színtér struktúráját feszegeti és kérdőjelezi meg. Kazimir Malevich ‘Fehér alapon fekete négyzet’ 1985 című műve másolat, de nem műalkotás.  Igor Krenz véletlenül talált egy lengyel nyelvű tudományos könyvet,  mely címe ‘Matematikai morfológia a távérzékelésben’ (2010) és jó pár példányt vásárolt belőle. A könyv ábrái alapján készített szobrok nagyon hasonlóak a 1960-as évek geometriai, minimál, absztrakt művészetéhez. A nézőnek olyan érzése van, mintha valami ismerős művészeti showban szerepelne (különösen most, a nosztalgikus érzések újraéledésének idején).

Céline Condorelli ‘Szerkezet a széllel való kommunikáláshoz’ című alkotása valós tárgy, metafora és hangeszköz. Építészeti objektum, megy megosztja a teret és speciális hangulatot teremt. És még ennél is több: a függöny Cornelius Cardew szöveg alapú kottája egy bekezdésének materializációja is. Ez a szempont vezet el minket az utolsó alkotáshoz, Goldin+Senneby ‘A diszkrét báj’ című videójához. A miniatűr színdarab a bankrendszer absztrakciója egy művészeti galériában. A hangszóróból hallható hang a a művészeti életben történő érték teremtésről beszél. Az utolsó darab szolgál a módszer bemutatására.

A kiállított művek mind szereplőivé válnak az Noviki, Michał Libera and Daniel Muzyczuk által a megnyitón előadott opera előadásnak.

További információ:

Goldin + Senneby csoport (2004, Stockholm, Svédország) Stockholmban él és dolgozik. www.goldinsenneby.com
Celine Condorelli (1974) Londonban él és dolgozik.  www.celinecondorelli.eu
Igor Krenz (1959, Katowice, Lengyelország) Varsóban él és dolgozik.
Robert Rumas (1966, Kielce, Lengyelország) Gdanskban él és dolgozik. www.robertrumas.pl
Michał Mendyk (1947) Varsóban él és dolgozik.
Michał Libera (1979) Varsóban él és dolgozik.
Arturas Bumsteinas (1982, Vilnius, Litvánia) Vilniusban él és dolgozik.  https://bumsteinas.bandcamp.com