Kiállítás

2015.04.25- 2015.05.22
Inda Galéria, Project Room

Delete (Törlés)

​A 3 csatornás videóinstalláció a Local Everywhere (Mindenütt otthon) projekt része. A munka személyes tapasztalatból jött létre: az elmúlt években szerte a világon sok ember kényszerült elhagyni az otthonát, és nomád vándorló élete során újabb és újabb idegen helyeken próbálja magát otthon érezni.

A 3 csatornás videóinstalláció a Local Everywhere (Mindenütt otthon) projekt része. A munka személyes tapasztalatból jött létre: az elmúlt években szerte a világon sok ember kényszerült elhagyni az otthonát, és nomád vándorló élete során újabb és újabb idegen helyeken próbálja magát otthon érezni.

A néző egy elsötétített térbe lép, és három, a plafonról függeszkedő 1,5 m széles vetítő vásznat lát. A kétoldalú paneleken a reenactment (újrajátszó) videómunka 3 része fut TGNoiz zajzenéjével. A körbejárható panelek elrendezése a hanggal együtt a vetített jelenetek részesévé teszi a nézőt.

“A Delete forrásaként egy 70-es években készült 8 mm-es filmet használtam, amely egy családi karácsony alkalmával készült. Ezt ötvöztem a Kínában helyi emberekkel készült felvételekkel és animációkkal. Arra kértem a kunmingi barátaimat és kollégáimat, hogy saját interpretációjukban játsszák újra a családi film bizonyos jeleneteit. A közös munka erős érzelmi intenzitással telt. Ez a munkamódszer új szempontokat adott a történelem/emlékezet, otthon/idegenség és a közösségi kötődés megközelítéséhez.” (Csáky Marianne)

Kapcsolódó programok:
Tárlatvezetés (igény szerint angol/magyar nyelven) 
Időpont: április 26. 15.00

További információ:
http://www.mariannecsaky.be/delete.htm