Kiállítás

2015.05.15 (2:00)
Kitchen Budapest

Collaborating futures

​A Kitchen Budapest egynapos kiállításán olyan fejlesztéseket mutat be, amelyek a közösségi együttműködéseket támogatják és segítik, illetve a közösségi médiában felhalmozódó adatokat hasznosítják.

A Kitchen Budapest egynapos kiállításán olyan fejlesztéseket mutat be, amelyek a közösségi együttműködéseket támogatják és segítik, illetve a közösségi médiában felhalmozódó adatokat hasznosítják.

A MISTO a nagyvárosba tanulni érkező, egy lakásban élő fiatal közösségek hétköznapjait a házimunka-menedzselés hatékonyabbá tételével próbálja segíteni. A Shoka.me alkalmazás az autós-biciklis együttműködésen kíván javítani. A Rites a YouTube-ra feltöltött magánvideók felhasználásával épít egy bejárható virtuális teret. A Formátum projekt az új gazdasági trendekre jellemző sikeres formátumokat szedi össze, dolgozza fel és elemzi.

Kitchen Budapest 2007 óta támogatja olyan fiatalok munkáját, akik a technológia társadalmi megközelítésű megújításán dolgoznak. Céljuk, hogy az innovatív együttműködések korszerű módszertanait tanítsák és terjesszék, ösztönözzék a fiatal generációk tehetségeinek munkáját, miközben tudással és anyagi forrásokkal támogatják őket. A demokrácia fejlődéséhez és a demokratikus normák kiterjesztéséhez elengedhetetlen az internetre épülő gazdaság megismerése és az internet szabadságát megőrző szabályozások fenntartása, kialakítása.

A Kitchen Budapest keresi és támogatja azokat a gondolkodókat, művészeket, mérnököket, akik munkájukkal ezeket a folyamatokat erősítik, kísérleti projektjeikkel fontos kérdéseket tesznek fel, valós problémákra mutatnak rá.

Résztvevő alkotók:
MISTO: Naszádi Anna, Juhász András, Sándor Ádám, Labbancz Gábor, Erőss Anita
Shoka.me: Falus Dániel, Makrai Patrik, UmenhOFFer István
Rites YouTube: Molnár András, Marquetant Tamás, Páll Tamás, Rohonyi Iván, Tóth Márton Tibor
Formátum: Bujdosó Attila, projektgazda
Kurátor: Nemes Attila
Szervező intézmény: Kitchen Budapest

Kapcsolódó programok:
Social design cookbook – angol nyelvű workshop
Időpont: május 13. 18.00-21.00
Helyszín: Kitchen Budapest