Kiállítás

2015.05.15- 2015.06.05
Chimera-Project Gallery

BL(UH)B(E)L

​A BL(UH)B(E)L című kiállítás egy hang-installáció, Lucie Fontaine és ún. alkalmazottjainak projektje.

A BL(UH)B(E)L című kiállítás egy hang-installáció, Lucie Fontaine és ún. alkalmazottjainak projektje.

Lucie Fontaine, aki előszeretettel használ többféle csatornát (művészeti alkotás, kiállítás, szerkesztői munka, írás), ezúttal az OFF-Biennále résztvevőire építette projektjét. A BL(UH)B(E)L résztvevői művészek, galeristák, kurátorok egy-egy hanganyaggal járultak hozzá a projekthez, melyen saját statementjüket olvassák fel, maguk vagy egy általuk saját hangjukként felkért személy. Lucie Fontaine ezekből a hanganyagokból a Chimera-Project kiállítóterében egy anyagtalan környezetet épít; az egymástól elválaszthatatlan hangok egy kakofónikus teret hoznak létre – egy új Bábelt. Lucie Fontaine értelmezésében ez az hang-környezet reflektál a helyi művészeti közegre, annak terveire, ötleteire, ugyanakkor az üres falak egy csendes és mégis éles kommentárként ellenpontozzák is ezeket.

“A Chimera-Project indíttatása Lucie Fontaine projektjével többrétű. Egyrészről az OFF Biennále keretében célunk, hogy a saját szcénát, annak erőforrásait helyezzük a középpontba. Lucie Fontaine nézőpontját, aki szerepeit halmozva művészként, kurátorként, szerkesztőként, íróként és gyűjtőként is aktív egy jó lehetőségnek látjuk, hogy reflektáljuk a hazai szcénára. Kaleidoszkopikus, az általa alkalmazottaknak nevezett helyi ügynökök által végzett művészeti praxisa és művészetértelmezése egyúttal egy provokatív és mégis sikeres stratégiát mutat fel, amellyel egy művész saját erőforrásait és határait újraértelmezheti és kiterjesztheti.”

Lucie Fontaine alkalmazottai a kiállílás során több alkalommal is jelen lesznek a Chimera-Projectben, a május 15-i megnyitó alkalmával ill. a május 16-i és 21-i tárlatvezetésen.


Nyitva: 2015. május 16-június 5.

Nyitva tartás: Kedd-péntek 15.00–18.00

OFF Klauzál tér,. május 16, 16.00, . május 21, 18.00

 

Kapcsolódó program:

OFF Klauzál tér

A kiállításhoz kapcsolódóan: május 16-án szombaton a Klauzál téri és a közelben található eseményeket szervezett program keretében is megismerhetik a látogatók:

15.00 Klauzál tér Gazdálkodj OFF-osan! – társasjáték

16.00 Lucie Fontaine Chimera-Project – tárlatvezetés

16:30 Recollection – tárlatvezetés

17:00 További tárlatvezetések két helyszínen