Esemény Kiállítás Használd a fejed!

2015.04.25- 2015.04.26
MeetLab

Anca Benera & Arnold Estefan: Amikor a tehetetlenség testet ölt

​A hagyományos székely kopjafa geometriai motívumain keresztül reprezentálja annak a társadalmi státuszát és különböző karakterjegyeit, akinek a temetett testét őrzi. Nyitott műhely keretében új jelkészletet készítünk a mai társadalom elűzött, elnyomott és marginalizálódott társadalmi csoportjainak. Az új jelekkel díszített kopjafákból készült kiállítás a workshop után megtekinthető.

A hagyományos székely kopjafa geometriai motívumain keresztül reprezentálja annak a társadalmi státuszát és különböző karakterjegyeit, akinek a temetett testét őrzi. Nyitott műhely keretében új jelkészletet készítünk a mai társadalom elűzött, elnyomott és marginalizálódott társadalmi csoportjainak. Az új jelekkel díszített kopjafákból készült kiállítás a workshop után megtekinthető.

A kopjafa szinte szakrális, agyonhasznált nemzeti szimbólum az utóbbi években. Nyitott műhely keretében a művészek és a résztvevők olyan új jelkészletet készítenek (feloldozott kopjafákat), amely reprezentálja a mai társadalom elűzött, elnyomott és marginalizálódott társadalmi csoportjait  azzal a céllal, hogy a hagyományos körforgásba beszivárogjanak az új formák.