Projektek

Terület méhekkel

„Jan de Vylder belga építész azt mondta egyik munkája kapcsán: »Attól szép, hogy nem szép«. Az egyetemi éveink alatt építettünk a kertünkbe kis beton támfalakat, de nem sikerült a zsaluzatot rendesen rögzíteni, ezért a falak elmozdultak, megváltoztatták az eredetileg tervezett egyenes formájukat. Erre sokan csak annyit mondtak: ezt elrontottátok. De ez nem volt más, mint egy új eszköz megtalálása. Annak felfedezése, hogy mi történik, ha több szabadságot adunk az építés folyamatának, és így új minőség jöhet létre." (AUW)

A fővárostól 40 kilométerre, szőlős- és gyümölcsös kertek között fekvő saját területén az AUW ezt a gyakorlatot folytatja. A környékre jellemző hétvégi házak hagyományos funkcióit helyezik el a kertben, de építészetileg újragondolva és kiegészítve a saját méheiknek szánt kaptárokkal. Több kisebb, pavilonszerű épületet emelnek, amelyek működhetnek közösségi térként, egyszemélyes térként, kerti konyhaként. Ezek közül az első épül meg idén, az OFF keretein belül, barátaik segítségével. 

„A skicc frissességét a tervrajz alakítja át mérhető arányokká és számokká, amit aztán az építés képes újra feloldani a skicc eredeti állapotához." (AUW)