Projektek

MENÜ imaginaire

Mit (t)eszel, ha az erőforrások végesek?

A projekt fókuszában az étkezés jövője áll. Képzőművészek, ételdesignerek, filozófusok és kutatók jövő-narratíváin keresztül az élelmiszer-rendszerek kérdéseivel foglalkozik.

Az evés hétköznapi és személyes cselekvés; ugyanakkor politikus és közösségi, a globális folyamatokra is hatást gyakorló tett.  A MENÜ imaginaire keretében bemutatott művek és kutatások az életmódunk és fogyasztási szokásaink miatt kialakult környezeti problémákat az étkezés gyakorlata felől közelítik meg. A résztvevők elképzelései igen változatosak: vannak köztük optimista, radikálisan pesszimista, a hagyományokat átértelmező vagy éppen az új technológiák lehetőségeire építő projektek is.

A munkákat egy csoportos kiállítás keretében, valamint a kiállítás öt hete alatt megrendezett tematikus estek alkalmával lehet megismerni. E soirée-k sajátos, a színház, a performansz-előadás és a vacsora elemeit vegyítő helyzetet teremtenek, amelynek keretében a kiállításon résztvevő alkotók röviden prezentálják a projektjüket. A mini előadásokat konceptuális falatkák kísérik, amelyek érzéki ingerekkel egészítik ki az intellektuális tartalmat.

Támogatók: Summa Artium, Magyarországi Francia Intézet